5 Temmuz 2020 Pazar

Belirlenmiş En Zehirli 5 Hayvan

Dünya yaklaşık olarak 20-100 milyon hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Bu canlıların çoğunun farklı farklı savunma mekanizmaları vardır. Bazıları iğnesindeki zehri kullanarak, bazıları sert kabuklarını kullanarak, bazıları ise derilerine temas edildiğinde vb. Savunma amaçlı zehir üreten bazı hayvanların zehri o kadar ölümcüldür ki bir insanı saniyeler içinde öldürebilir. Bu ilk blog yazımda sizlere araştırdığım Dünya'nın en zehirli 5 hayvanını sunacağım...


5-Kutu Denizanası;


                                       

Hint Pasifiği'nde yaşayan bu denizanaları 3 metreyi bulan dokunçlarıyla görkemli bir görünüme sahiptirler. Bu dokunçlar zehri deriyi delerek enjekte ederler. Zehir kan basıncını yükseltip kalbi durdurur ve eğer tedavi edilmezse 90 dakikada bir insanı öldürebilir. 


4-Mavi Halkalı Ahtapot;

Mavi halkalı ahtapot:Bu hayvanın zehri insanlar bakımında  ölümcüldür.  Bu çeşit ahtapotlar tehlike anında halkalarında yanıp söndürerek karşısındakini uyarır.Besinleri   genellikle yengec, karides ,kabuklularla vb. gibi hayvanları felc ederek avlarlar.

3-Kral Kobra

Kral kobra - Vikipedi


Dünyanın en zehirli 3. hayvanıdır.Boyları 5.5-6 metreye çıktığı görülmüştür. Bu kobra yılanın ağırlığı en fazla 8-9 kg'dır. Kral Kobra bu tür Güneydoğu Asya'dan Hindistan'a kadar çok geniş bir yaşam alanına sahiptir.


2-Kara Taipanı

Taipan - Vikipedi


Dünyanın en zehirli kara yılanıdır. Cins adı Oxyuranus Yunancada ki oxys (sivri) ve aura (kuyruk) kelimelerin birleşiminden oluşur. Bu yılanın 3 türü vardır. kıyı taipanı, inland taipanı, Oxyuranus temoralis'dir. Taipan'ın diyetinde genellikle fareler, bandicootlar gibi küçük memeliler oluşturur. Taipanların boyu 2-3.6 m (metre), dişleri 3.5 mm (milimetre) ile 6.2 mm (milimetre) arasında değişir. Taipanlar kışın çiftleştikleri görülse de esas çiftleşme dönemi nisan ayıdır. Kasım ayının yarısında 
10-20 adet yumurta bırakıp kuluçkaya yatar. Yumurta 25-30 °C sıcaklıkta 7-12 hafta içinde yada arasında gelişir.

1-Çilek Zehirli Ok Kurbağası

Zehirli Kurbağalar Kendilerini Zehirlemekten Nasıl Kaçınırlar ...

Vücudunda ürettiği toksinlerle 10 insanı tek seferde öldürebilecek kadar zehirli olan bir kurbağa türüdür. Bir insan yanlışlıkla bile olsa bir kere dokunsa felc olma durumu çok ama çok yüksektir.Hatta Mavi Halkalı Ahtopot balığının zehrinden 10.000 kat daha güçlüdür. 
Boyu 2.5 olmasına rağmen ona dokunursan 400 farklı zehir vücuda bulaşabilir. Yada onu yutarsanız saniyeler sonra ölürsünüz.