8 Eylül 2020 Salı

Dünyanın En İlginç Hayvanları

En Güzel 100 HD Doğa Resmi - YouTube

Merhabalar bu yazımda sizlere doğadaki en ilginç görünümlü hayvanları açıklayacağım. Bu hayvanları görünce çok şaşıracaksınız...İşte hayvanlar:


Yılbaşı ağacı solucanı - Güncel Haberler

Yılbaşı Ağacı Solucanı:

Bu hayvanlar dünya üzerindeki tropikal resiflerde yaşarlar. Bu solucanlar yaklaşık 3-4 cm uzunluğundadır.



Dünyada Az Bilinir Hayvanlardan Biri Olan "Tersiyer" İle Tanışın! -  İdeaperest

Tersiyer:

Bu küçük ve şirin hayvanların ağırlıkları sadece 60- 160 gram arasıdır.Göz yuvarlakları beyinlerinden daha büyüktür.Tersiyerlerin hamilelik süresi 180-190 gündür ve sadece bir yavru dünyaya getirirler. Bu yüzden popülasyonları çok fazla değildir. Yavrularıysa doğduğunda gözleri ve ağzı açık bir şekilde doğar. İlk haftalarda anne, yavrusunu ağzında taşır ve korur. Ağaç dallarıyla aynı renkte oldukları içinde çok iyi kamuflaj olurlar. Bir yere gidecekse de kısa süreliğine gider, yavrusunu yalnız bırakmak istemez.





Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı - Çine Madran Gazetesi

Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı:

 Etli iri dudağına kırmızı ruj sürülmüş gibi duran yarasa balığı, ağırlıklı olarak Coca Adası ve Galapagos Adası civarında görülür. Boyu 40 cm’ye kadar ulaşabilen bu balık 4 yüzgecini ayak gibi kullanır ve su altında 4 ayakla yürüyebilen tek balık türüdür.




Damla Balığı Ya da Blobfish Hakkında Gerçekler - Psikopatoloji Bilimi


Blobfish (Çirkin Balık):

Ağırlığı 4-6 kilo arasında değişiyor. Boyu bazen yarım metreye kadar ulaşabiliyor ve bu ilginç balıklar suyun 600- 1200 metre derinlerinde yaşamlarını sürdürüyor.





Japonya'da Tutulan Dev Kurt Balığı Fukuşima Korkusunu Tekrardan Gündeme  Getirdi | Tarihi Olaylar

Kurt Balığı:
En büyük bireyleri 150 cm uzunluğunda ve 23,6 kg ağırlığındadır. Balıklar, sert kabuklu mollusklar, yengeç, ıstakoz, deniz kestanesi ve diğer derisi dikenliler ile beslenir. Sürü oluşturmazlar.